Science

Friday, April 25, 2008

Chris Cantell Discusses Science: Medzinarodna vesmirna stanica Zuzana Valkova


Viete si predstavit, ze o 1000 rokov nebude na Zemi ziaden zivot? Bude to mrtva a spinava planeta. Alebo, ze o 50 rokov nebudeme mat ziaden dazdovy prales, ziadneho producenta cisteho kysliku? Alebo nebudeme mat v polarnych oblastiach ziaden lad.Vsetky tieto veci sa mozu stat. A aby som bola uprimna, myslim si, ze toto by mohla byt, a aj je, nasa chyba. Cele globalne oteplovanie je sposobene nami, ludmi. Samozrejme, ze vzdy sa najdu odporcovia tejto teorie. Niektori si myslia, ze globalne oteplovanie je prirodzeny proces, a nepotrebuje ziadne vysvetlovanie. Alebo ini si myslia, ze tato era je iba koncom predchadzajucej doby ladovej, takze je normalne ze Zem sa po nej otepluje. Ale ked sa zamyslite nad tymito teoriami, myslite si, ze ti ludia su normalni?Mozete na vlastne oci vidiet, ako sa napriklad topi lad v polarnych oblastiach, vidite ako zvierata prichadzaju o svoje prirodzene prostredie. Mozete vidiet ako sa rapidne meni klima v niektorych krajinach, maju povodne, alebo naopak nemaju ziadne zrazky. Vidite ake je vsetko spinave, dokonca si musite davat pozor na to aku vodu pijete, kazdy den sa stavia nova tovaren, to mozete vidiet na vlastne oci. Ludia vypustaju odpad do oceanov, do vzduchu, alebo ho zahrabavaju do zeme.Takze potom nebudte prekvapeny, ak pride nejaka obrovska katastrofa a vsetkych nas zabije. Stale mame cas s tym nieco spravit. Niektore veci sa nam uz podarilo znicit, ale este je vela takych ktore musime zachranit. Jedinu vec, ktoru musime spravit je, ze sa musime spojit. Spolu dokazeme takmer vsetko.

related story: http://uk.news.yahoo.com/skynews/20080204/twl-climate-disaster-may-strike-this-cen-3fd0ae9.html

by Zuzana Valkova
for PocketNews (http://pocketnews.tv)

PocketNews is a new real-time news broadcaster delivering the latest and hottest news right to your pocket ! With global clients who want to be kept up to date, PocketNews is everyone's way of keeping in touch with the World.

These news are brought to you by CantellTV, its technology partner SigEx Telecom and its founder Chris Cantell. CantellTV is the fastest growing provider of digital broadcasting coupled with enhanced communications, allowing people to easily control, view, upload and share digital content through proprietary interface. CantellTV has relationships with a growing network of international clients delivering millions of videos per day with more than 50,000 new videos uploaded and 200 hours of new TV shows broadcasted daily to a wide range of viewers, from 5 to 7 year olds of LiveCartoons; to 16 to 24 year old active social users of MyJumps; to fortune 50 corporate clients utilizing enhanced broadcasting services. CantellTV is committed to delivering infinite choices to your world of entertainment at the tip of your fingers. Chris Cantell retains consulting arrangements with several pre-IPO companies.

edited by Tatiana Kucharikova

Labels: , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home