Science

Thursday, August 21, 2008

Chris Cantell Discusses Science: Diamanty možno začali život na zemi
by Paulina Neshybova

Jednou z najväčších záhad na tomto svete je to, ako vznikol a hlavne teda ako vznikol život na zemi. V súčasnosti, jedna skupina výskumníkov hovorí, že diamanty mohli byť najlepším priateľom života.
Vedci dlho mali všelijaké teórie o tom, že život na zemi začal fungovať v prvotnej tekutine predchádzajúcich chemikálií. Ale nikto nevie, ako tieto jednoduché amino kyseliny, známe ako stavbové čiastočky života, zhromaždili do komplexu polymérov potrebných ako platformu pre vznik všetkého.
Diamanty sú skryštalizovanou formou karbónu, ktorý atendoval najstarší známy život na zemi. V laboratórnych experimentoch zameraných na potvrdenie tejto práce, ktorá sa stala viac než pred troma dekádami, výskumníci zistili, že keď zaobchádzajú s hydrogénom, prírodné diamanty vytvárajú kryštalické vrstvy vody na povrchu. Voda je nevyhnutná pre život ako všetci isto vieme. Navyše tieto testy zistili aj, že elektrická vodivosť, ktorá mohla byť kľúčom k týmto núteným reakciám potrebným na vytvorenie prvého zrodu.
Keď primitívne molekuly pristáli na povrchu týchto hydrogenovaných diamantov v atmosfére našej skorej Zeme pred pár biliónmi rokov, výsledná reakcia mohla byť dostatočná na vytvorenie viac komplexných organických molekúl, ktoré v konečnom dôsledku pozdvihli život, ako hovoria výskumníci.
Výskum od nemeckých vedcov Andrei Sommer, Dan Zhu, a Hans-Joerg Fecht na Univerzite Ulm, bude viac podrobne opísaný 6 augusta na výsledku American Chemical Society's odborného časopisu Crystal Growth & Design. Financovanie bolo poskytnuté Landesstiftung Baden-Wurttemberg Bionics Network.
Iná teória, nazývaná panspermia, hovorí, že život na Zemi prišiel z vesmíru, keď organizmy pršali na zem vnútri tenkých meteorov alebo obrovských komét.
Tento nový výskum nezvratne určuje ako začal život, ale necháva podporu jednej možnej ceste.
"Hydrogenovaný diamant dáva posun najlepším možným pôvodným životným platformám, ako hovoria výskumníci


related story: http://news.yahoo.com/s/livescience/20080726/sc_livescience/diamondsmayhavejumpstartedlifeonearth;_ylt=AqCnySdgqnbqqIRaBd6cMbys0NUE

by Paulina Neshybova
for PocketNews (http://pocketnews.tv)

PocketNews is a new real-time news broadcaster delivering the latest and hottest news right to your pocket ! With global clients who want to be kept up to date, PocketNews is everyone's way of keeping in touch with the World.<br><br><font size=2>These news are original content from young talents around the world and are selected for you by Chris Cantell.</font><br>

edited by Beata Biskova

Labels: , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home