Science

Tuesday, April 22, 2008

Chris Cantell Discusses Science: Okupacna linia
by Natalia Holvova


Choroba vtacej chripky je znama uz takmer desat rokov a stale neexistuju ziadne sposoby jej liecby a ziadne opatrenia prevencie vyskytu novych pripadov alebo modifikacii virusov. Vyskumnici sa obavaju najma moznosti vzniku noveho zvlastneho typu, ktory by bol lahko siritelny a prenasatelny medzi ludmi. Nove druhy virusov boli objavene vo vychodnej Indii, ale miestni zdravotnicki uradnici vyhlasili, ze neexistuje ziaden zaznam vyskytu tohto virusu u ludi.Napriek tomu je historia vtacej chripky plna zabijania stoviek milionov vtakov vo viac ako 60-tich krajinach napriec celemu svetu. Vyskumnici stale robia experimenty v laboratoriach a hladaju slabost alebo malu dierku, ktora by sa mohla stat cestou k objaveniu spravneho liecenia alebo uplnemu zabitiu virusu. Pokial riesenie nie je najdene, mali by sme byt opatrni a dodrziavat vsetky preventivne opatrenia. Hlavne cestovanie do Indie, a dalsich azijskych krajin kde je vysoka pravdepodobnost vyskytu virusu si vyzaduje iste spravanie. Mali by sme prejst vsetkymi povinnymi ockovaniami a vziat si so sebou vsetky odporucane lieky predtym, ako niekam vobec vyrazime. V pripade neobvyklych alergii alebo inych chronickych ochoreni by sme si mali vziat dostatok liekov na celu dobu pobytu v nakazenej krajine a potrebujeme dodrziavat vsetky hygienicke navyky tak casto, ako sa len da.Svet je dnes iny, ludia cestuju hore dolu a kulturne vymeny vidime kazdy den. Nie je ziadna moznost udrzat akukolvek epidemiu alebo pandemiu v jednej konkretnej oblasti. Preto potrebujeme dat ovela viac snahy do preventivnych opatreni ako kedykolvek predtym. Je na zodpovednost kazdeho jedneho z nas, aby sme mysleli na to, co robit, ked chceme zostat zdravymi.

related story: http://news.yahoo.com/s/ap/20080117/ap_on_sc/india_bird_flu;_ylt=AvejTmmlAPRNNuhu0sPdUVWs0NUE

by Natalia Holvova
for PocketNews (http://pocketnews.tv)

PocketNews is a new real-time news broadcaster delivering the latest and hottest news right to your pocket ! With global clients who want to be kept up to date, PocketNews is everyone's way of keeping in touch with the World.

These news are brought to you by CantellTV, its technology partner SigEx Telecom and its founder Chris Cantell. CantellTV is the fastest growing provider of digital broadcasting coupled with enhanced communications, allowing people to easily control, view, upload and share digital content through proprietary interface. CantellTV has relationships with a growing network of international clients delivering millions of videos per day with more than 50,000 new videos uploaded and 200 hours of new TV shows broadcasted daily to a wide range of viewers, from 5 to 7 year olds of LiveCartoons; to 16 to 24 year old active social users of MyJumps; to fortune 50 corporate clients utilizing enhanced broadcasting services. CantellTV is committed to delivering infinite choices to your world of entertainment at the tip of your fingers. Chris Cantell retains consulting arrangements with several pre-IPO companies.


edited by Beata Biskova

Labels: , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home