Science

Monday, April 21, 2008

Chris Cantell Discusses Science: Cenne koraly na dne Atlantiku
by Jana Kokavcova

Dalsia zachranna akcia enviromentalistov v Irsku. Znovu. Vevericka nie je jedina, kto potrebuje pomoc od vlady. Na zapadnom pobrezi Atlantickeho oceanu lezia vzacne a netradicne koraly, ktore su specificke prostredim & chladnou vodou. Tieto koraly ale teraz potrebuju pomoc vlady. Su nicene a v nebezpecenstve. A to vsetko kvoli rybarceniu nedaleko zapadneho pobrezia.Su to konkretne dva druhy koralov, ktore sa nachadzaju v chladnych vodach zapadneho Atlantiku & Lophelia pertusa a Madrepora oculata tvoria subezny pas lesa pod Atlantikom. Su podobne ako tropicke druhy koralov, ale zivot v chladnych vodach z nich robi netradicny specialny druh. Toto je hlavny dovod preco by nas mal zaujimat osud tychto rastlin. Myslim, ze vlada by mala nieco predsalen urobit aby pomohla aktivistom . myslim si, ze dva nenahraditelne zaujimave druhy su dobrym dovodom.Tieto koraly mozu byt stare viac ako 500 & 600 rokov a iste maju aj pestru minulost. Starsich ludi si vacsinou cenime, a mozeme povedat ze tieto koraly su niecim podobne starym ludom. Mali by sme byt na ne hrde, je to dedisctvo nasej zeme. Irsko musi byt hrde, ze prave na jeho uzemi sa tieto neobvykle koraly nachadzaju. Namalo by byt preto len dobrou volou irskeho parlamentu yachranit a pomoct koralom, malo by sa to stat ich povinnostou. Co sa bude dalej diat? Ja naozaj neviem. Ale tato situacia by sa mala vyriesit. Tento problem nie je az taky velky aby nemal riesenie. Je to vela moznosti nieco urobit. A je len vecou vlady, kedy vyriesi problem, ktory je primalym na to, aby sa stal svetovym a predsa dolezity natolko, aby zaujal viacero ludi.

related story: ttp://uk.news.yahoo.com/afp/20071127/tsc-ireland-eu-marine-environment-marine-4de741d_1.html

by Jana Kokavcova
for PocketNews (http://pocketnews.tv)

PocketNews is a new real-time news broadcaster delivering the latest and hottest news right to your pocket ! With global clients who want to be kept up to date, PocketNews is everyone's way of keeping in touch with the World.

These news are brought to you by CantellTV, its technology partner SigEx Telecom and its founder Chris Cantell. CantellTV is the fastest growing provider of digital broadcasting coupled with enhanced communications, allowing people to easily control, view, upload and share digital content through proprietary interface. CantellTV has relationships with a growing network of international clients delivering millions of videos per day with more than 50,000 new videos uploaded and 200 hours of new TV shows broadcasted daily to a wide range of viewers, from 5 to 7 year olds of LiveCartoons; to 16 to 24 year old active social users of MyJumps; to fortune 50 corporate clients utilizing enhanced broadcasting services. CantellTV is committed to delivering infinite choices to your world of entertainment at the tip of your fingers. Chris Cantell retains consulting arrangements with several pre-IPO companies.


Posted by: Jana Kalicka

Labels: , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home